7 wyników
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Pszów
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 II (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 641.55
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64
Brak okładki
Książka
W koszyku
Urodziłem się i wychowałem w tradycyjnej śląskiej rodzinie. Od dzieciństwa miałem do czynienia ze śląskim etosem pracy - większość moich wujków, dziadkowie i ojciec pracowali w kopalniach; zaś babcie, ciotki i mama odpowiadały za kulinarną sferę życia. Wychowołech sie na klinie u starek, kiere były z przedwojennego pieczywa - jeszcze za Wilusia. Mój charakter i osobowość kształtowały się w duchu śląskości, szacunku do pracy i obowiązkowości, co sprawiło, że jestem osobą rzetelną i pracowitą. Najważniejsze miejsce w moim sercu zajmuje tradycja i chęć kultywowania jej w kazdym obszarze życia, poprzez gwarę, obrzędy, a przede wszystkim dziedzictwo kulinarne. Gastronomią zajmuję się od lat 90. ubiegłego wieku, co w 2008 roku zaowocowało autorskim programem telewizyjnym. Od tego czasu moje programy można zarówno oglądać w stacji telewizyjnej TVP Katowice, jak i słuchać w radiu Katowice. Co tydzień od kilku lat można też czytać autorskie felietony w "Nowinach Wodzisławskich". Najważniejsze jest dla mnie, żeby robić to, co kocham. To wlaśnie robię. Książkę Rączka gotuje na beztydziyń i świynta dedykuję wszystkim tym, którzy zaszczepili we mnie miłość do gotowania. Jest ona podzielona na części (pory roku), a te z kolei na trzy podrozdziały. Ten poradnik skierowany jest w szczególności do młodych gospodyń, szukających często inspiracji i nowych pomysłów bądź też sprawdzonych babcinych przepisów. Tak właśnie będzie - od szpajzy po fondanta czekoladowego, od karminadla po polędwiczkę na różowo czy kaczkę w pomarańczach. Ufam, że moja książka stanie się kulinarną biblią Ślązaczek i nie tylko, a w kuchni swoistą ściągawką, która ma służyć latami. Remigiusz Rączka
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Pszów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Książka kucharska Remigiusza Rączki ze wspaniałymi, a zarazem prostymi przepisami, które sprawią ,że gotowanie stanie się przyjemnością ,a nie koniecznością Chcąc zachęcić Was do kupna tej książki przedstawiamy fragment Motta naszego mistrza kuchni. (……………………) Najważniejsze jest dla mnie, żeby robić to, co kocham. To właśnie robię. Książkę Rączka gotuje. Jesień - zima dedykuję wszystkim tym, którzy zaszczepili we mnie miłość do gotowania. Jest ona podzielona na 4 główne części (pory roku), a te z kolei na 3 podrozdziały. Książka skierowana jest w szczególności do młodych gospodyń, szukających często inspiracji i nowych pomysłów, bądź też sprawdzonych babcinych przepisów. Tak właśnie będzie - od szpajzy po fondanta czekoladowego, od karminadla po polędwiczkę na różowo czy kaczkę w pomarańczach. Ufam, że moja książka stanie się kulinarną biblią ślązaczek i nie tylko, swoistą ściągawką w kuchni, która ma służyć latami. Remigiusz Rączka.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Pszów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Kuchnia Lidla.pl.)
Książka "Ryby są super" to prawie 300 stron pięknych zdjęć, smakowitych przepisów i cały ogrom wiedzy! Przepisy zaczynają się dopiero na 70 stronie! Zapytacie, a co znajdziemy w książce na wcześniejszych stronach? Wiedzę! Całą wiedzę o rybach i owocach morza! Na początku książki znajdziemy „rybne ABC” a w nim m.in: -najbardziej popularne ryby i owoce morza wraz z opisem struktury ich mięsa. -porady po czym poznać, że ryba jest świeża -jak zabrać się za rybę -sposoby przyrządzania ryb W kolejnej części znajdziemy przepisy na ryby i owoce morza, które zostały podzielone na rozdziały tj.: -przystawki -zupy -dania główne -święta -grill -owoce morza
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Pszów
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej